joi, 17 septembrie 2009

Legenda - Pestera Muierii vindeca sterilitatea

Minunile de sub pamant: Pesterile

Romania are peste 12.000 de pesteri, majoritatea situate la adancimi de 50-100 de m, iar unele dintre ele sunt adevarate monumente ale naturii, ascunzand in intunericul lor stalactite si stalagmite cu cele mai ciudate, uimitoare si frumoase forme. Ne vom ocupa pe rand de cele mai importante pesteri ale Romaniei, care merita vizitate si care te fac sa rostesti pe loc “Oau!”

Pestera Muierii

Este situata langa Baia de Fier, jud. Gorj, la o altitudine de 700 de m, in masivul Parang/
Denumirea provine de la faptul ca in vremuri stravechi, in vreme de razboi, femeile si copiii se ascundeau aici din calea pradatorilor.

Are o lungime de 3 km si jumatate si 4 niveluri, iar turistii pot admira splendide forme de relief carstic precum Domul Mic cu aspect de cupola gotica, Altarul format din coloane de stalagmite apropiate intre ele, Cupola Altarului, pe care urca precum o scara stalagmitele, Amvonul, Stanca Insangerata, de culoare rosie datorita oxidului de fier, Cascadele Impietrite, Candelabrul Mare.

In Galeria Ursilor au fost descoperite resturi scheletice de ursi, lupi, vulpi, hiene, mistreti si capre salbatice. O legenda mai spune ca o vizita in Pestera Muierii ar vindeca sterilitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu